ДВЕ СЪБИТИЯ: ЮБИЛЕЙ НА ДЕНА ДЖЕЛЕБОВА, ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА И МУЗИКАТА НА ХРИСТО ПЕТРОВ

КОНФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ –

                                          КЛОН БУРГАС

ви кани на следните две събития:

                                   

1.

                                                           СРЕЩА-РАЗГОВОР

                     с поетесата Дена Джелебова по повод нейния 85-годишен юбилей.

Място на събитието:                                       Час:

Регионална библиотека                                 17.30 ч.

„П.К.Яворов”, ул.”Булаир”№10

ДЕНА ЯНКОВА ДЖЕЛЕБОВА-ПЕЙЧЕВА е българска поетеса, родена в Бургас. Една от гордостите на Дена е, че произхожда от стар тракийски род, но истината е, че публиката в морския град я познават като авторка на стихове и на илюстрации към тях, като майсторка на сложни гоблени и артистични плетива. Нейните рокли и шапки биха могли да се конкурират на престижни прет-а-портета. Автор е на 6 книги – стихосбирките: „Открита тераса”(1993), „Тракия тича…”(2002), „Отложена младост”(2003), „Светове”(2006), „На ръба…”(2008), „Четириредия”(2009), „Съпричастие”(2009), „Обидена светлина”(2011), „Резедава зима”(2011”, „Стишия”,(2011), „Трийсет и три”(2011), „Преекспонира? Не!”(2012), „Любов -номер Х”(2015) и мемоарното повествование – трилогията „Бургас – мъко моя”(2013). Член е на Конфедерацията на българските посатели в България. Дена Пейчева има две деца – Синът й,  известният поет и публицист, Петьо Пейчев си отива от белия свят ненавършил 50г. Дъщерята Маргарита е лекарка. В момента Дена е с нови идеи и ръкописи. Под печат в момента е мемоарната книга „Четвъртата”, която е продължение на трилогията.

 НАПОМНЯМЕ, ЧЕ СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 26 ОКТОМВРИ ОТ 17.30 ЧАСА В ЗАЛАТА НА   РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „П.К.ЯВОРОВ”. НЕКА ПОЧЕТЕМ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ПОЕТЕСАТА, СЪХРАНИЛА В ПАМЕТТА СИ ЛИТЕРАТУРНАТА ИСТОРИЯ НА НАШИЯ ГРАД И ЗА КОЯТО НЕ БЕЗ ОСНОВАНИЕ КАЗВАТ, ЧЕ Е „ДОАЙЕН НА ПОЕТИЧЕН БУРГАС!”

КОНФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ –

                                          КЛОН БУРГАС

2.

                        ТЕМАТИЧНА ВЕЧЕР ПОД НАДСЛОВ:

                  „Вечер с поезията и музиката

                            на

                                                    

                  Христо Петров”

      Христо Петров е роден на 13.01.1988 г. в гр. Враца. Започва да пише стихове от юношенска възраст.  . През2007 г. завършва НУИ „П. Пипков“ гр. Плевен със специалност „пиано“.Същата година издава и дебютната си поетична книга „Върху крилете на любовта“,отразена в  Кабелна телевизия – Враца с филм – интервю. През 2011 г. завършва бакалавърска степен със специалност „пиано“ в Консерваторията „Принц Клаус“ в гр. Грьонинген, Холандия, а през 2014 г. защитава магистърска степен в консерваторията на гр. Утрехт   в страната на Рембранд. Същата година излиза и втората му стихосбирка „Създадено е всичко за добро“.  В момента Петров  живее  в гр. Утрехт, Холандия, където работи като преподавател по пиано и едновременно с това всяка година изнася множество концерти.

Място на събитието:                                                                               Час:

 КЦ”Морско казино”,

зала „Петя Дубарова”