КОНФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ – КЛОН БЯЛА ИМА ЗНАКОВО ПРИСЪСТВИЕ В „ДУМИТЕ”

 

Брой 1-ви на алманах „Думите“ вече е неоспорим факт. Той е издание на ИК „Конфедерация на българските писатели“. Съставител и рецензент е Станислав Марашки – творец, преводач, драматург,литературен критик и  председател на Конфедерация на българските писатели. Главен редактор на изданието е Маргарита Павлова. В редколегията стоят имената на редица творци от различни жанрове.Богатото художествено оформление на страниците на алманаха са дело на Розалия Лефеджийска, Емилия Николова, Латинка Минкова и Димитър Атанасов.Фотоколажът върху корицата е на Зоя Господинова, а художественият дизайн  – на Чавдар Иванов. Предпечатната подготовка е от Георги Чучумишев, а печатът  –  на „БГ – Принт“ ЕООД.

Алманахът е разделен жанрово и богато разнообразен – съдържа разкази, лирика, приказки, литературна критика, есеистика, драматургия, краезнание, преводи, пътеписи и много хумор. В своя предговор  съставителят

Станислав  Марашки напомня, че  авторовото многообразие се дължи  на факта, че  с Конфедерация на българските писатели са свързали съдбата си много  творци както от страната, така и от чужбина. Подсказва, че интернационалният характер на организацията все повече се задълбочава, отчита широката възрастова амплитуда.

Сред близо 400-те страници на алманаха в раздела с поезия са представени и трима автори, членове на Конфедерация на българските писатели –клон Бяла: Георги Жулев ( със стихотворението  „Роден край“), Иван Северняшки ( с разтърсващите творби  „Болка“ и „Молитва“), Павлина Петкова ( с навлизащите в душата текстове на „Къде си“ и „Дълбока тишина и светлина“).

Извършена е огромна работа по подбора на творбите, жанровата подредба, съставянето, оформянето и не на последно място  – пряка полиграфическа работа по издаване на броя.

 

Да ни е честит Алманах „Думите“ с много читатели и почитатели!

Бъдете благословени всички вие – създатели, участници и съмишленици!

 

Павлина Петкова –

председател на Конфедерация на българските писатели –

клон Бяла