Поетесата от Кърджали Виолета Михова специален гост на празниците в Сливен

Поетесата от Кърджали Виолета Михова специален гост на празниците в Сливен

За трети път Сливен посрещна творци от цялата страна, за да ги сроди с Дните на ромската култура.

На 3 октомври на тържествена церемония бяха наградени и победителите  в Националния поетичен конкурс на името на Усин Керим. Сред наградените е и поетесата от Кърджали Виолета Михова. Наградата й връчи писателката Петя Александрова, член на журито.

Виолета Михова от Кърджали зае престижното  второ място. „Толкова невероятно и кристално чисто е за мен да спечеля конкурс на името на поет, чиито думи идват от душата. Нашепват ти свята истина, просто да бъдеш човек” – каза поетесата след награждаването. Тя прочете свои творби и рецитира стихотворения на поета Усин Керим.

За най-малките децата на Сливен Виолета Михова подари свои книжки с приказки като им пожела да имат най-красивото детство.
Първият ден от Светлиците на ранната есен на тази година бе посветен на творчеството на ромския композитор, диригент, музикант и педагог Йордан Русчев (ДАНКО).
Празникът  бе открит с концерт, в който  взеха участие хор „Романи чълхъя” („Ромски звезди”), Теодосий Спасов, популярните ромски попфолк-звезди Бони и Щилиян, оркестър „Карандила”, танцьорите на хореографа Ат. Атанасов.