Продължава набирането на материали за шести журналистически конкурс “Григор Попов”

Главнататема на конкурса е „Светът под лупа”. Състезателните секции са три – Публицистични материали – интервю, статия и репортаж, Ученически вестници – хартиени и електронни и Радиожурналистика. Желателно е участващите да са ученици от II-ри до XII-ти клас в три възрастови групи:II – IV клас, V – VIII клас и IX – XII клас. Компетентно жури ще оцени и определи призьорите на първите три места. Ще бъдат връчени и допълнителни награди: голямата награда, специални награди и поощрения.Целта е учениците да овладеят творческата, изследователската и краеведската дейност, създаването на добри новини и да придобият социална и гражданска отговорност. В предишното издание на конкурса участваха 750 ученици, като индивидуалните материали бяха 153, а колективните – 41.

Произведенията могат да се предадат лично или да се изпратят, в срок до 20-ти февруари 2018 г., на адрес: гр.Разград, ул. „Трапезица” № 1, ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество или на e-mail: gr.popov@abv.bg.

Веселина Йотова, идеен създател и двигател на конкурса, споделя:

– В работата ми с клуб „Репортери“ се роди идеята за Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Решихме, че делото на Григор Попов – театрал и журналист, син на Станка Николица и Никола Икономов, не е достатъчно популяризирано в нашия град. Другата цел бе да дадем възможност за изява на млади журналисти от цялата страна. Конкурсът е в Националния календар на МОН и тази година е шестото му издание. Темата „Светът под лупа“ дава възможност на младите репортери да пишат за всичко, което ги вълнува и така да изразят активно своята гражданска позиция.

През 2016 година СесилТеодорова, асоцииран член на КБП клон Кубрат, печели първа награда в конкурса „Григор Попов“ в категория „Очерк“ с „За героите около нас“, посветен на параолимпийския шампион на България Ружди Ружди, който грабна втория си златен медал от Световно първенство по лека атлетика в Лондон през 2017 година.

 

Сара Асенова