Втори роман на Ася Минчева

 

Не отдавна в една от залите на Сивриевата къща в Златоград, където са изложени ликовете в златни одежди на великите български царе, се състоя презентацията на втория роман  „Омраза срещу любов” на  писателкта Ася Минчева. В цели 444 страници Минчева, която е член на Конфедерация на българските писатели – клон Мадан, повежда читателя из лабиринтите на омразата и любовта.

Срещата откри златоградския свещеник Константин, който извършва от шест години Богослужения в църква „Св. Георги Победоносец” в гр. Мадан.

Златоградският писател и главен редактор на „Златоградски вестник” Ефим Ушев представи в резюме романа. Главният герой Андреа Валенте изоставя предишния си живот и кариерата си на доктор и напуска Неапол, за да търси своя род в Лондон. Андреа жертва свободата си, заради жената, която го е отгледала, но Господ проявява силата Си в него и го спасява по чуден начин, който белязва сърцето му завинаги.

На широк екран бяха показани основни моменти и въпроси от книгата с подходящи илюстрации към тях.

Присъстваха граждани от Мадан и Златоград. Книгата предизвика голям интерес у присъстващите. Бяха коментирани основни теми, свързани със съдържанието на романа.

Авторката Ася Минчева е родом от Варна, където е завършила музикалната гимназия „Добри Христов”. От 1999 година е в Мадан, където създава свое семейство. Завършила е ПУ „Паисий Хилендарски” – филиал Смолян със специалност Начална училищна педагогика с чужд език. Ася е детски учител от десет години. Ръководител е на църковен хор в града. През 2016 година е наградена с грамота от община Мадан за културен деец на града. Същата година става член на Конфедерацията на българските писатели.

 

 

Светла Сандова

Снимки:

Личен архив