СЛЕД ПРЕДСТЯВЯНЕТО НА СПИХОСБИРКАТА „ИСТИНА И ОБИЧ” ОТ СВЕТЛА УЗУНОВА-САНДОВА В МАДАН ТЯ БЕ ПРЕДСТАВЕНА И В ЖЪЛТУША

 

В залата на читалище „Родопска искра 1961“ в ардинското село Жълтуша поетесата Светла Узунова-Сандова , член на Конфедерацията на българските писатели – клон Мадан, представи своята втора стихосбирка „Истина и обич“. Литературното събитие се превърна в един малък празник за жълтушенци. Сред гостите бяха цялото ръководство на общината, начело с кмета на общината Ресми Мурад. Тук бяха още кметът на Жълтуша Карамфил Димитров и директорът на местното основно училище „Отец Паисий“ Николай Богданов.

Литературен портрет за творчеството на авторката поднесе творецът Саффет Ерен – секретар на Обществения съвет за опазване на културното наследство в Ардино. Той сподели: „Тук на високата земя, където планинските върхари си другаруват с небесните простори и вселения – живее, по свой път върви и твори „мъжкото момиче“ с поетичното име Светла! Светла е пряма като клетва! Тя е поетеса с гражданска позиция…“

Талантливата поетеса Светла Узунова-Сандова прочете свои творби от двете си стихосбирки „Зерделина“ и „Истина и обич“. В тях основният мотив е сред неугасимите и въздействащи на цялата човешка природа емоционални преживявания. Събрала е житие-битието си с красивата природа, с изгревите и залезите в живота, вплела е късче от душата си.

От името на общинското ръководство кметът Ресми Мурад връчи специален поздравителен адрес на Светла Узунова-Сандева. Пожела й много здраве и творческо дълголетие! „Ценителите на поезията се наслаждават на Вашата, пропита от романтизъм и благородство, поезия. Стиховете Ви разкриват чувствителността на човек, който милее за хармонията в съвременния свят. Те грабват сърцата на читателите със своята непосредственост като оставят дълбоки и незаличими следи в съзнанието им“, се казва в Поздравителния адрес. Ресми Мурад подари на Светла Узунова-Сандева пластика със символите на общината.

Организатори на културното събитие бяха местното читалище „Родопска искра 1961“ и кметството.

Това е втора среща с почитателите на Светла, първото представяне бе в град Мадан. Предстоят още много срещи в други градове.

Маргарита  ПАВЛОВА