„Дегустация на стихове“ и влюбено вино в Сопот

 

„Дегустация на стихове” беше надсловът, под който премина поетичният конкурс в къща-музей „Иван Вазов“ в Сопот. Поети от Конфедерация на българските писатели – клон Сопот премериха сили в благородна надпревара,която оживи арт-пространството на музея. След като предложените конкурсни творби бяха прочетени от регионалния координатор на Конфедерацията за Карлово и Сопот Галина Димитрова и секретаря на сопотския клон Мая   Панайотова        , всеки член на публиката се възползва от правото си да посочи само едно стихотворение-фаворит. С първа награда се отличи поетът  д-р Димчо Труфчев , който не успя да присъства поради кончина на своя близка родственица, последван от Гергина Шльомская и Галина Димитрова. Специалната награда грабна Мая  Панайотова,  което оживи още повече залата,макар че в същото време в града на Вазов течеше и друго културно събитие.
Събитието беше почетено от кмета на Сопот г-н Деян Дойнов и неговата съпруга, представители на общината  и къща-музей „Иван Вазов“, а членовете на група „Златна есен“ от състав „Копсис“ към клуб на пенсионера – Сопот оживиха вечерта с брилянтното си изпълнение. Вечерта завърши  с дегустация на влюбено вино и с шведска маса. Благодарност към спонсорите на празника!

Галина Димитрова –

регионален координатор на КБП за Карлово и Сопот

 

Присъстващите в залата  спонтанно и естествено влязоха  в ролята  и на публика, и на жури в конкурса „Дегустация на стихове“.

Снимка:

Авторът