ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС В СИЛИСТРА, ПОСВЕТЕН НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО

 

 

Дойчин Дойнов грабна първата награда в Националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“, организиран от община Силистра и Литературно сдружение „Реката и приятели”, колективен член на Конфедерация на българските писатели. Неговото стихотворение за любовта бе избрано единодушно за победител от жури в състав: председател Ваня Игнатова, старши експерт по български език и литература в РУО на МОН – Силистра, и членове Мариана Стоянова, поетеса и председател на ЛС „Реката и приятели“, и Искра Йорданова, литератор в ПМГ „Св. Климент Охридски“.
Наградата беше връчена лично от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов на специално тържество, на което Дойчин Дойнов чете свои стихове.
Тази година бе регистриран рекорден брой участници в конкурса. Получени са 133 творби от цялата страна, като три от тях са от Германия, Канада и Швейцария.
Крайно класиране в конкурса:
Първо място – Дойчин Иванов Дойнов, Разград, за стихотворението «Следа от вино».
Второ място – Анка Станчева Николова от село Спасово, Добричка област, за стихотворението «Въжеиграчи».
Трето място – Йорданка Дойчева Гецова със стихотворението си «Опиянение». Специалната награда на КБП – Силистра и ЛС «Реката и приятели» отива при Деница Ангелова Ангелова от село Хърлец, лауреат в конкурса «Голямата книга на малкия град» и член на КБП – Козлодуй, за стихотворението «Вино и любов».
Конкурсът е създаден през 2001 г. по идея на силистренски творци. Тази година бе неговото 17-то издание. През 2016 година конкурса бе спечелен от председателя на КБП Станислав Марашки.

Сара Асенова

 

 

 

 

МИГОВЕ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕТО

 

КОГАТО ХАРЕСВАШ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПОЕТИЧЕН КОНКУРС, ПЪРВОТО,КОЕТО ПРАВИШ,Е ЗАДЪХАНО ДА ФОТОГРАФИРАШ ТЕКСТОВЕТЕ НАПРАВО ОТ РАЗДАДЕНИТЕ НА ПУБЛИКАТА ЛИСТОВЕ С ТЯХ!