Ася Минчева

Родена през 1978 г. в гр. Варна в семейство на музиканти и артисти. От малка  се е движила в тези среди, още повече, че учи в музикалното училище „Добри Христов” – класическо пиано. Но през това време освен музиката като изкуство  я  вълнува и киното. Класическата музика поражда многобройни картини в съзнанието й, дотолкова че вижда образи и сюжети и по този начин различни истории се прокрадват в главата й…Така се зароди и тази история за „Наследникът”. Винаги са я вълнували старите времена и предпочита историята пред бъдещето. Музиката и до сега я въвлича във въображението, слушайки съвременни творци като Ханс Цимер, Джон Уилямс, Джеймс Хорнър – симфоници на XX век.

Две години след като завършва музикалната гимназия през 1996г., напуска родния си град, за да си търси работа. В първият родопски град, в който стъпва е Мадан. Там остава да живее. Там е щастлива. Има семейство и работа – учителка е по музика в ОДЗ „Елица” и води школа по пиано в читалище „Иван Вазов”.

„Наследникът” като идея се появява преди осем години, но едва, когато се записва да учи педагогика в ПУ „Паисий Хилендарски” написва черновата за шест месеца. Оттогава претърпява известни промени и редакции, които продължават четири години… Последната стилистична и граматическа коректура прави проф. Елена Николова, на която е много благодарна.

ikonka Четете издадени книги на авторката: