Борис АРНАУДОВ – приятел на КБП

Борис Арнаудов e роден в гр. Русе. Завършва българска филология. Работи в БНР. Член е на Сдружението на българските писатели. Автор е на книгите „Свалям ти шапка, майсторe!” /1998/, „Гола и грозна” /1990/, „Пеперуда в кошмарите”, „ТЕ т.е. НИЕ”. В Сборника на редакторите на ХСЗ “Ръкавичка със седем средни пръста” /1992/ е част от творческия колектив.
Организатор е на спектаклите «Зиг – заг», «Чакани гости» и e автор на радио програмата – „Голямата къща на смешните хора“.
Стилът на неговата абсурдистка проза, трайното пристрастие към латинската мъдрост създават от конферанса на “Златният кос”, чийто продуцент и сценарист е, забавен спектакъл. Арнаудов е и автор на текста – химн на “Златния кос”. В неговото творчество действителността е абсурд, а абсурда – действителност.
За книгата си “Пеперуда в кошмарите” Борис Арнаудов получава приза за хумор и сатира “Рицар на усмивката”. Носител е на Наградата за хумористичен разказ „Чудомир” за 2008 година и е първи лауреат на голямата награда „Златен будилник“.

 

irien_arnaudov

Борис Арнаудов /вляво/ връчва поредната награда на Ириен Трендафилов за карикатура на конкурса за хумор и сатира в Кубрат през 2016 г.

 

kubrat-2014

 

 

Станислав Марашки/вляво/ получава поредната награда на конкурса за хумор  и сатира в Кубрат през 2015 от ръцете на своя идеен събрат Борис Арнаудов