Даниела Николова

Даниела Николова е учител по английски език и вурналист на свободна практика. Пише текствое в областта   на образованието, културата и обществено-политическия живот у нас. Нейни статии са обнародвани във вестниците: „Земеделско знаме“, “Знаме“, „Земя“, „Труд“, „Дума“, „Жълт труд“, „Ние жените“,“ Нощен труд“, „Вестник за жената“ и др.

В ранните и години литературното и израстване е свързано с Литературен клуб „Гео Милев“ –район „Подуяне“ в гр. София  и в Литературен клуб „Люлин“, с ръководител Димитър Милов.

Лауреат е на награди от литературни конкурси.  Нейни творби са включени в редица антологии, между които и алманасите: „ Изгреви – Роди се автор“– на издателство „Буквите“,  „Листопад на спомените“- Поетичен сборник на издателство „ФИЛ – Варна“, както и в  поредицата Алманаси на издателство „Лунна светлина 13“: „Пъстър свят“, „Нарисувай ми стих“,“ Нарисувай ми любов и вино“, „Много живей, дълго се смей“, „Изкуство по време на пандемия“, „Великден по време на пандемия“, „Лято по време на пандемия“, “Коледа по време на пандемия“, „Моята Коледа“, „Език мой роден мил, в себе си магия скрил“, „Нашите деца, грейнали слънца“.Асоцциран член на Конфедерация на българските писатели.

 

Творби от автора:

Даниела Николова – Конфедерация на българските писатели (konfederaciabgpisateli.com)