Публикация на Сара Асенова във в-к „Екип 7“ за разградското учстие в „Думите“: Десет автори от Разградско в национален алманах

 

 

„Думите“ е издание на Конфедерация на българските писатели

 

 

Излезе от печат новият български алманах „Думите“, в който са отпечатани творби от различни жанрове на 159 автори от различни краища на страната.

Сборникът включва единадесет раздела, илюстрациите към изданието са дело на писателките – художнички Розалия Лефеджийска, Латинка Минкова, Емилия Николова и на кубратския сатирик Димитър Атанасов.

Авторите от Разградско, включени в антологията, са десет. Това са Жени Славска, Петя Пашева, Сара Асенова, доктор Красимир Манолов, Искра Антонова, Светломир Киров, Димитър Атанасов, Асен Асенов, всички от Кубрат, и Йорданка Радева и ГюлсерМазлум от Разград. Жени Славска, Искра Антонова, Йорданка Радева, Красимир Манолов и Петя Пашева са част от секция „Лирични отблясъци“, Димитър Атанасов и Светломир Киров участват в секция „Хуморът не е от вчера“. ГюлсерМазлум присъства в секция „Негово величество „Преводът“ като преводач, а Асен Асенов се изявява в секция „Мигове с рускоезичната литература“ с поезия на руски език.

В алманаха „Думите“ участват и автори от Русенска област. Това са Георги Жулев, Павлина Петкова и Иван Северняшки от град Бяла, които са включени в секция „Лирични отблясъци“. Писателите Пламен Пенев, Лора Кекевска и Александрина Шаханова от Русе присъстват в разделите „Критика и есеистика“, „Похвално слово за разказа“ и „Пътеписът – това пътуване към себе си“.

Националната премиера на първото литературно издание на независимата писателска организация в страната се състоя в Бургас. Главен редактор на „Думите – 1“ е Маргарита Павлова, а съставител и рецензент е Станислав Марашки, основател и председател на КБП.

 

Сара АСЕНОВА, КБП

http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=25341&Itemid=1