КОНКУРС НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ В КЪРДЖАЛИ

Конфедерацията на българските ипсатели – клон Кърджали замисля  провеждането и организирането на национален литературен конкурс под надслов „Белите брези“. За целта Управителният съвет на кърджалийския клон е изпратил писмо до кмета ан община Ардино, в което между другото се казва:   „От името на Управителния съвет на Конфедерацията на  българските писатели, филиал Кърджали, бихме искали да споделим с Вас намерението си съвместно да поставим началото на Общонационален литературен конкурс, под надслов „БЕЛИ БРЕЗИ”, в който да бъдат поканени за участие със свои произведения не само творци от региона, посветили се на любовта към родния край, а и писатели от България и чужбина.

Община Ардино има традиции в културните събития, реализирани ежегодно на своята територия. Предвид големите чествания по случай 24 май ден на Славянската писменост и българската култура, предлагаме символични награди да бъдат връчвани на съответните номинирани творци, в рамките на тези тържества.

Целите и мотивите на това съвместно начинание, е да популяризираме Община Ардино не само като отлична туристическа дестинация, а и като събирателна точка на духовност, от което всички печелим. Да развиваме творческото мислене на пишещите от региона, да издигнем имиджа на общината и местното население, като заедно с това ще бъдат награждавани заслужено и даровити автори. И не на последно място – да влезем в националния културен календар на страната, защото Родопа планина, от времето на Орфей, винаги е била и ще бъде средоточие на духовност.

Конфедерацията на българските писатели, филиал Кърджали, като съорганизатор на творческото събитие, под надслов „БЕЛИ БРЕЗИ”, ще участва в разпращането на покани към всички свои членове, както и към компетентно жури, оценяващо безпристрастно литературните качества на произведенията, получени за участие в конкурса.

Конфедерацията на българските писатели ще популяризира и рекламира конкурса в цялата страна, както и организатора му –  Община Ардино.

Конфедерацията на българските писатели, филиал Кърджали, в лицето на своето ръководство, е готова да обсъди тази идея, както и нови такива с Вас. Винаги можете да разчитате на нашата подкрепа. Ние бихме се включили с удоволствие и ентусиазъм в срещи – разговори, в литературни четения и представяния на произведения с читатели на територията на община Ардино“.