Милена Крумова – приятел на КБП

Милена Крумова е родена в град Кюстендил. Завършва средното си образование в родния си град, след което следва в СУ „Св. Климент Охридски” специалност Българска филология . Има допълнителни специализации по френски и английски език. Работи като преподавател в образователен център.

Любовта ѝ към литературата я води към писането на истории за деца и възрастни. Два пъти е номинирана за участие в конкурса за Съвременен любовен роман на издателство „Буквите“.

Първият ѝ роман за възрастни е „Тюркоаз”, представен на публиката в София, Стара Загора и Кюстендил през 2018 година.А на 7 декември, 2019 година излизат от печат два нейни романа – „Рубин“ и „Ореол“. Те са представени в Китайския Културен Център в София.

Творбата ѝ „Ореол“ получава трета награда в конкурса за роман на християнска тема, организиран от Асоциация „Емпирей“, а „Рубин“ е номиниран за участие във Втория конкурс за съвременен любовен роман през 2019 година.

Авторката е лауреат в третия национален конкурс „Албена“ за драматичен женски образ с разказа си „Болка“. Печели първа награда в конкурса на РИОСВ, Пловдив като част отинициативата „Европейска седмица на мобилността“ под надслов „Пеша до края на града“. В конкурса, организиран от Клуба на дейците на културата в Атина през 2019 г., има отличие за разказа „Чернови“. Получава специална награда на издателство „Български писател“ за разказа си „Песента на колелото“, който участва във втория литературен конкурс на община Генерал Тошево.

Участва в творчески екип, който разработва анимационни филми, свързани с ограмотяването на български език. Филмите „Приключенията на Лили. Българската азбука” са достъпни за гледане в канала You tube.

Милена КРУМОВА

 

Милена КРУМОВА