НОВИ ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ ЗА 15-ГОДИШНАТА ФИЛИЗ ПАЛАЗ

Осмокласничката Филиз Палаз от СУ „Хр. Проданов“ в гр. Карлово, която е най-младият пълноправен член на КБП, заслужи трета награда за разказ в Националния литературен конкурс „Рада Казалийска – 2019“, провеждан от Народно читалище „Добри Чинтулов – 1935“ в София. Това е поредното признание за талантливото момиче, което наскоро издаде третата си книга „Тефтерът на магьосницата“. Освен красива грамота, Филиз получи и парична премия в размер на 75 лева. Конкурсът за поезия и проза се провежда ежегодно в памет на първата българска поетеса и светска учителка в Родопския край.

Филиз бе отличена и свтора награда за стихотворение във възрастовата група до 16 години в Международния литературен конкурс„Изящното перо – 2019“, организиран от Салона за българска култура и духовност в Чикаго. В конкурса участваха 308 автори от от Испания, Гърция, Австралия, САЩ, Швейцария, имаме участници и от Япония, Швеция, Франция, ЮАР, Италия, Чехия, Великобритания и България на възраст от 14 до 87 години. Конкурсът бе анонимен. Резултатите станаха известни преди дни, а награждаването на участниците ще се проведе и в България през лятото (след като някои участници вече получиха грамоти и награди в Чикаго).

На 7 декември Филиз получи нова награда в София от Националния конкурс „Моето семейство“, организиран от списание „9 месеца“ и спонсори– камера, ваучер за книги за 50 лв., календар с картини на Васил Горанов и екземпляр от книгата „Моето семейство“, в който е включен награденият ѝ конкурсен разказ. Пожелаваме вдъхновението на младата авторка да блика все така силно и да продължава да радва света!

Росица Иванова –

председател на Конфедерация на българските писатели – клон Карлово, 

 клуб „Литературен Еверест