ТВОРЦИ ОТ СОПОТ СЕ ПРИСЪЕДИНИХА КЪМ КОНФЕДЕРАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

 

 

 

Литературният клуб към къща-музей Иван Вазов в Сопот се присъедини към Конфедерацията на българските писатели. Това се случи на .21 юли 2016  в експозиционната зала  на къща-музей Иван Вазов., където под погледите на знаковите личности,свързани с живота на литературния патриарх, отправени от картините и фотосите, закачени по стените, творците от Литературен клуб към къща-музей Иван Вазов изслушаха председателя на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки и му зададоха своите въпроси.Специално за събитието от грКраков,Полша бяха пристигнали  Дария Ондерка-Вожняк и Уршула Бийак от Краков, Полша, също членове на КБП. .“Ние нямаме за цел да разбиваме десетилетни традиции, да рушим установеното,а само да добавим нов етаж към зданието на литературния клуб в Сопот, каза Станислав Марашки, след което допълни: „И е знаменатгелно това,че на това наше вълнуващо учредително събрание присъства не кой да е, а самият патриарх на българската литература,който ни гледа от портрета. Ето защо, ако кривнем встрани от правилния път, той ще ни завърне в него с доброжелателна плесница“. След беседата председателят на КБП раздаде членските карти на новоприетите, започвайки от доайена на клуба Екатерина Русчукова.
След учредителното събрание председателят на клуба Гергина Шльомская даде старт на двойна пермиера: на стихосбирките  „Любовта е признание“ от Гинка Панова и „Оледални светове“ от Юлияна Дечева, поздравени с изпълнение на пиано от Дария Ондерка-Вожняк.

 

 

Видеоинформация1:

 

 

Снимка 1:

На снимката: Станислав Марашки/вляво/  и Гергина Шльомская в момент от учредителното събрание в дома-музей „Иван Вазов” в Сопот.

Снимки:

Зоя Проданова