ВАЛЕНТИНА ПАНОВА С НОВА КНИГА

Врачанската писателка Валентина Панова издаде 11-тата си по ред книга. Тя е озаглавена „Разкази за хора и животни“, а редактор на изданието е Станислав Марашки – председател на Конфедерацията на българските писатели.
„Книгата „Разкази за хора и животни“ на Валентина Панова е написана в два раздела. В първия раздел „Незабравени образи“ читателят се среща с човешкото ежедневие. Във втория раздел, озаглавен „Яница и животните“, авторката ни поднася преразкази на истории, подсказани от нейната внучка Яница, което прави тези срещи с животни прости разкази за доброто в природата, илюстрирано чрез примера на всички живи същества, населяващи нейната белетристична вселена“, пише в анотацията редакторът на книгата.
Валентина Панова е родена в с. Голямо Пещене, Врачанска област. Живее и работи в гр. Враца. Била е кореспондент на в-к „Транспортен глас” и редактор на предаването „Шарена кошница” в радио Враца. Свои творби е печатала във вестниците: „Отечествен зов”, Септемврийско дело”, „Транспортен глас” и др. Председател е на Конфедерацията на българските писатели – филиал Враца и регионален координатор на КБП за област ВрацаПолучавала е награди от национални конкурси. Наградена е през 2006 г. със „Златен боб“ на Бобфеста в с. Радуил. През 2017 г. е носител на наградата – званието „Председател на годината“ на КБП.

 

 

в-к „Конкурент“

Със съкращения

http://konkurent.bg/article/126562/valentina-panova-izdade-nova-kniga

 

 

Изпраща:

Сара Асенова