Алани Мени

Алани Мени е творчески псевдоним на Марияна Ганчева Димитрова. Тя е родена и живее в гр. Велико Търново. Завършила е СА ”Д. А. Ценов” – гр. Свищов и работи в областта на човешките ресурси.

Пише стихове от малка. Със съдействие на приятели издава първата си стихосбирка през 2017 г., озаглавена „Любов без край”.

През 2018 г. издава и втора – „Многолика”. Това е книга, показваща многообразието и колорита на душата й.

Рисунките и в двете книги са на авторката и са неин почерк и стремеж да създаде хармония от багри и слово.

Освен стихове Марияна Димитрова пише разкази, приказки, импресии и песни. Музиката е другата й страст и още един начин да изрази творческата си натура.

Участва в музикални проекти и подготвя следващата си книга.

През 2021г издава поредната си книга с лирика „Ключ към Безкрая „ която е своеобразен път към сърцето, към Божественото начало и Безусловната Любов.

Другата книга на авторката от същата година е проза „Будно сънуване „. С лекотата на кратката форма чрез миниатюри и импресии се докосваме до дълбоката чувствителност на един магичен свят.
Корицата и илюстрациите също са на авторката.
Последната книга на Марияна Димитрова-Алани Мени е едно малко вълшебство. „Сладкодумици“ съдържа 12 приказки в проза и поезия за деца от всички възрасти.
Проекта като поетичен моноспектакъл „НА БОГА СИ ЗЕМЛЬО ИКОНА „ е изява на Българският Дух, за да си припомним силата и величието си като народ. Съдържа две авторски песни текст и музика и стихове излезли от сърцето на корена Български. Много песни предимно с народно звучене чакат своята бъдеща реализация.Асоцииран член на Конфедерация на българските писатели.

Прочетете творби от автора на следния линк:

Алани Мени – Конфедерация на българските писатели (konfederaciabgpisateli.com)